Aparegio începe debranșările la Baia de Fier. Acuzații de infracțiune

Anunț important pentru locuitorii din Baia de Fier, care urmează să fie debranșați de Aparegio și poate chiar să se aleagă cu probleme legale. La Baia de Fier este o problemă departe de a fi soluționată deoarece oamenii nu au contracte cu Aparegio, le resping pentru că nu au apă potablă, iar acum se găsesc în postura de plăti foarte scump ce nu au. Problema este creată de administrație, care nu încearcă să o rezolve, ci doar să oascundă. Primăria Baia de Fier a furnizat Aparegio o listă de persoane, dar care nu au semnat contracte pentru apă.

Acțiunea drastică a început cu strada Rozelor, unde echipele Aparegio Gorj au demarat operațiunea de sistare a furnizării apei. Această măsură, menită să determine achitarea restanțelor, va continua pe întreg teritoriul localității până când toate datoriile vor fi recuperate. ”Neachitarea facturilor duce la debranșare! Cu o situație similară se confruntă mai multe persoane din Baia de Fier. Este vorba despre utilizatorii serviciului de apă și canalizare, care au restanțe mai vechi de 45 zile. Acțiunea de sistare a furnizării apei, a demarat cu strada Rozelor, Baia de Fier. Echipele Aparegio Gorj vor continua acțiunile de debranșare pe toată aria localității până la recuperarea restanțelor. Facem un apel către clienții operatorului – persoane fizice și persoane juridice, să achite facturile la apă pentru a evita debransarea. Pentru a evita neplăcerile provocate de lipsa apei potabile și plata serviciilor de rebranșare la rețeaua de apă potabilă, facturile trebuie achitate la timp”.

Reprezentanții Aparegio au transmis un avertisment că toți utilizatorii din Baia de Fier sunt obligați să încheie un contract de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare cu societatea. Folosirea serviciului fără un astfel de contract este considerată contravenție, iar orice intervenție neautorizată în rețelele de apă constituie infracțiune: ”Operatorul Aparegio informează toți utilizatorii din localitatea Baia de Fier că sunt obligați să încheie contract de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare cu societatea. Reamintim faptul că utilizarea fără contract a serviciului de alimentare cu apă și canalizare constituie contravenție, iar INTERVENȚIILE NEAUTORIZATE la rețelele de apă constituie infracțiune”, este anunțul Aparegio.
 

Primăria Baia de Fier, condusă de primarul Dumitru Turbăceanu, a încercat să ”rezolve” problema cedând captările de apă de la Rânca primăriei Novaci, pentru a putea astfel să părăsească Aparegio, dar să lase sistemul de apă și canalizare din zona montană în operatorul de apă și canal.

Decizia s-a dovedit a fi nelegală și proiectul a fost aborgat de Consiliul Local. 

Vizualizări: 1,577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: