Apelul unui pacient cu Covid: Nu puneți medicii să aleagă cine primește oxigen

Tot mai mulți gorjeni se infectează cu SARS-CoV-2 și ajung, de acasă, direct conectați la oxigen. A pățit-o și un bărbat din Motru care s-a tratat acasă câteva zile, după care a sunat ambulanța și a fost dus la spital. După ce și-a mai revenit, a fost externat, dar infecția l-a pus din nou la pământ și a fost nevoit să revină la spital, unde a fost conectat imediat la un aparat de oxigen.

Mihail Coandă a povestit, pe pagina sa de Facebook, cum a aflat că s-a infectat. S-a întâmplat la sfârșitul lunii februarie. „Sâmbătă dimineața eram relativ bine, fără poftă de mancare, dar nu am dat importantă. După amiaza temperatura urca la 38,9, urmată de transpirație și după, ca să fie tacâmul complet, frisoane. Ador frisoanele astea. Stiti ce înseamnă frisoase, să plângi că-ți este frig, să rogi copiii să mai pună o pătură pe tine, cu toate că în cameră sunt 28 de grade. Cam așa am trăit eu aceate frisoane, tremurând la propriu”, a mărturisit bărbatul.

După 11 zile petrecute acasă, nu părea că a învins boala, așa că a decis să sune la 112 și a ajuns la spital. Duminică, 14 martie, a fost externat. Se simțea mai bine. Dar, odată ajuns acasă, a început să respire greu. „Am revenit la Spitalul Municipal Motu si acum respir cu ajutorul aparatului de oxigenare”, și-a continuat bărbatul mărturia.

Acum este internat, în continuare, în spitalul din Motru, dependent de oxigen. De pe patul de spital, a făcut un apel la autorități și a spus că este nevoie de concentratoare de oxigen.

„M-am bucurat că am plecat acasă, nu aveam să știu că în scurt timp am să casc gura după aer, ca puiul de găină. E îngrozitor să nu ai suficient aer să repiri, să cauți cu disperare să-ți umpli plămânul cu doza necesară. Când pui aparatul de măsurat saturatia și scade până aproape de 77, faci eforturi disperate să crească. Chiar dacă nu vrei, intri in panica, știi că 77 e puțin. Te bucuri dacă ajungi la 89- 91, parcă l-ai fi prins pe Dumnezeu de picior. Și uite așa cu trecerea timpului realizezi că acasă nu ai cum să te tratezi și suni la 112. Acum sunt conectat la oxigen, respir ușor datorită acestui aparat. Covidul nu e o boală ușoară, nici măcar ușor de dus, sunt dovada că această boală e parșivă, nu te slăbește cu una cu două”, a mai transmis Mihail.

„Nu puneți medicii să aleagă cine primește oxigen”, a fost apelul pacientului. „In spital e o luptă contracronometru, vin tot mai mulți pacienți cu nevoie de oxigen. Lipsesc repartitoarele și convertoarele de oxigen, e nevoie de încă câteva, sper ca oamenii politici să deschidă toate pungile bugetului să ajute și Spitalul Municipal Motru, acum. Așa se vede dacă esti cu adevărat edil. Politicieni, nu puneți medicii să aleagă cine poate primi sau nu oxigen, este eșecul vostru ca aleși. Nu există scuză, nimic nu vă opreste în a vă comporta responsabil. Apelul acesta începe  cu parlamentarii de Gorj, e în atenția CJ Gorj, în atentia primarului Cosmin Morega și al CL Motru. Azi trebuie decis totul, mâine puteți avea oameni pe conștiință. Aveți grijă de voi, nu ignorați măsurile pentru siguranța voastră. Nu știu de la cine și când am luat covid, dar îl am și acum il simt cum mă macină. Nu este o bucurie să fii dependent de aparatul de oxigen”, a fost mesajul bărbatului.

Vizualizări: 2,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: