Vaccinul celor de la AstraZeneca, spaima gorjenilor

Vaccinul celor de AstraZeneca îi sperie pe gorjeni din ce în ce mai mult, iar asta se observă din prezența lor în centrele de vaccinare, acolo unde se folosesc aceste doze. Este cazul centrului de vaccinare de la Tismana, dar și al celui de la Stoina. Doar aici mai sunt locuri disponibile la imunizare împotriva noului Coronavirus.

Atât la Stoina, cât și la Tismana, numărul locurilor disponibile este destul de mare, fiind vorba despre ordinul sutelor, în timp ce în alte centre din județul Gorj nu mai există niciun loc liber.

”Lumea vine la vaccin. Listele sunt pline. Noi avem programări până la sfârșitul lunii aprilie. Interesul este mare. Noi avem și o listă de așteptare. Sunt multe persoane și pe această lege. Probabil se vor ocupa și lunile mai și iunie”, a spus medicul coordonator al centrului de vaccinare de la Stadionul Municipal Târgu Jiu, Ionuț Pantiș, la Radio Infinit.

Cei care au vrut să își facă doza de imunizare spun că au fost nevoiți să aștepte ceva timp. ”A fost greu. Înainte de Crăciun m-am programat (...) M-am programat foarte ușor, dar de ceva timp este făcută. A fost totul bine”, spun oamenii.

Germania a suspendat, luni, utilizarea vaccinului împotriva Covid-19 al laboratorului britanic-suedez AstraZeneca ”cu titlu preventiv”, în urma semnalării unor efecte secundare, a anunţat ministerul german al Sănătăţii, după o serie de alte suspendări în ţări precum Danemarca, Irlanda şi Olanda. România nu a luat o astfel de măsură, dar foarte mulți oameni refuză vaccinarea, deși au așteptat mult timp să le vină rândul.

Vizualizări: 1,821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: