Arabia Saudită va construi un oraș în linie dreaptă, fără străzi şi fără maşini 

Un interesant proiect de viitor a prezentat recent Arabia Saudită care vrea să construiască un oraş în linie dreaptă care nu va avea mașini, străzi și emisii de carbon.

Arabia Saudită a dezvăluit care este cel mai nou proiect de construire a unui oraș ecologic, numit „Linia” (The Line). Metropola neobișnuită va fi construită într-o singură linie care va străbate aproximativ 170 de kilometri în lungime şi va fi un oraş fără mașini, fără străzi și fără emisii de carbon, potrivit unui comunicat dat publicității de către prințul moștenitor al Arabiei Saudite Mohammad bin Salman.

Mai mult, oraşul va găzdui un milion de locuitori din întreaga lume şi va fi primul din NEOM, o zonă de afaceri de jumătate de trilion de dolari bazată pe energie verde și situată în nord-vestul Arabiei Saudite. Zona NEOM a fost creată cu scopul de a pune capăt dependenței economice a țării de exportul cu petrol.

Totul din „Linie” va fi „la cinci minute de mers de locuință”, a spus bin Salman. Încă nu este clar cum va fi realizat acest lucru într-un oraș cu o lungime de aproximativ 170 de kilometri, însă prințul moștenitor a subliniat că traversarea orașului va dura doar 20 de minute, mulțumită „Coloanei Vertebrale” (Spine), un mod de transport foarte avansat care va conecta modulele individuale din orașe. Proiectul poate fi considerat a fi unul revoluţionar, mai ales acum când în orașele cele mai avansate ale lumii, oamenii își petrec viața făcând naveta.

Lucrările de construire a noului oraş sunt programate să înceapă în 2021 și sunt așteptate să contribuie cu 48 de milioane de dolari la economia locală și să creeze 38.000 de locuri de muncă.

Arabia Saudită are o multitudine de idei futuriste pentru întreaga zonă, inclusiv o Lună artificială, ploaie artificială, menajere roboți, dar și planuri pentru clinici de editare genetică umană.

Galerie foto


Vizualizări: 1,579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: