Aragazul pe gaz e învechit? Nimic mai departe de adevăr: avantajele unui astfel de aragaz

Alegerea oricărui aparat electrocasnic care face parte din bucătărie este o decizie importantă. Care sunt principalele avantaje ale aragazelor pe gaz față de cele electrice? În articolul de față, analizăm avantajele și dezavantajele aragazului cu gaz.

Evident, gazul este o resursă economică, în aceste timpuri în care încercăm să irosim cât mai puține resurse posibil, prin urmare, un beneficiu al gătitului cu gaz este un consum mai mic.

Avantajele unui aragaz pe gaz
 

Prin urmare, putem considera că factorul economic este unul dintre principalele avantaje ale aragazului pe gaz. Dar nu singurul.

Spre deosebire de aragazul pe gaz, aragazele electrice au un cost mult mai mare, deși puteți încerca să îl compensați oarecum urmând câteva sfaturi sau recomandări care vă vor ajuta să economisiți la factură, de exemplu folosind placa ce corespunde dimensiunii recipientului, deoarece dacă utilizați un vas mai mare nu veți găti mai repede, veți putea risipi doar energie.

Poate ați putea crede că aragazul cu gaz este învechit, totuși nimic nu este mai departe de adevăr. Ele sunt, fără îndoială, preferate de profesioniștii din domeniu sau de iubitorii de bucătărie tradițională.

Controlul direct este un alt avantaj al unui aragaz pe gaz. Nu trebuie să așteptăm să se încălzească, la fel ca la un aragaz electric, deoarece folosim flacăra pentru a regla temperatura. Acesta este un factor cheie pentru bucătăriile profesionale care găsesc mai multe beneficii în gătitul cu gaz, deoarece pot face schimbări bruște de temperatură.

Furnizând căldură imediat și constant, gazele naturale reușesc să adapteze gătitul (de la lent la rapid, după cum este potrivit pentru fiecare fel de mâncare), controlând flacăra în orice moment. Acest control permite o mai bună conservare a vitaminelor și proteinelor din alimente fără a-și pierde culoarea, textura, aroma și consistența.

Gătitul într-un cuptor al unui aragaz pe gaz are, de asemenea, beneficiile sale. Prin arderea sa, această sursă de energie (curată, respectuoasă cu mediul, confortabilă, sigură și economică) eliberează vapori de apă și creează o atmosferă umedă în interiorul cuptorului, ceea ce face ca alimentele să nu se usuce atât ușor ca într-un cuptor electric.

Un alt avantaj pe care îl oferă aragazele pe gaz este posibilitatea de a folosi orice tip de vase de gătit și ustensile din fier, argilă sau oțel inoxidabil. La aragazele electrice sunteți mai limitați, neputând folosi fontă și neputând să folosiți ustensile specifice.

Dezavantajele aragazului pe gaz
 

În ceea ce privește curățarea, este mai incomod un aragaz pe gaz decât o plită electrică, atunci când se acumulează o cantitate mare de grăsime la gătit, în ciuda faptului că arzătoarele sunt ușor de îndepărtat și degresanții actuali contribuie la facilitarea curățeniei.

În ceea ce privește întreținerea, este mai laborioasă și trebuie să luăm unele măsuri de siguranță cu aragazele pe gaz, deoarece acestea necesită un control mai strict, plus revizii frecvente pentru funcționarea corectă a acestora, spre deosebire de aragazele electrice, care sunt foarte sigure, mai ales în locuințele cu copii mici.

Vizualizări: 4,644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: