Atac armat cu victime în SUA

Trei persoane au murit duminică şi mai multe au fost rănite când un atacator a deschis focul la un festival de gastronomie din Gilroy, la sud de San Francisco, în California, au relatat media americane, preluate de AFP şi Reuters.

Un consilier municipal, Dion Bracco, a afirmat că cel puţin trei persoane au murit şi 12 au fost rănite, conform mai multor media americane, printre care şi New York Times.

El a mai declarat că un suspect a fost arestat. Poliţia "nu ştie dacă sunt mai mulţi, prin urmare tratează situaţia ca fiind încă activă", a afirmat el.

Poliţia nu a confirmat deocamdată numărul victimelor şi nici arestarea vreunui suspect.

În acelaşi timp, o purtătoare de cuvânt a unui spital din Santa Clara Valley a spus că a fost confirmat decesul unei persoane şi că alte 11 persoane au fost rănite. Ea a mai precizat că nu crede că printre răniţi s-ar afla şi atacatorul.

Forţele de ordine "sunt la locul atacului la Girloy, în California. Primele informaţii indică faptul că atacatorul nu a fost încă arestat", a postat luni dimineaţă pe Twitter preşedintele american.

Atacul a avut loc în ultima zi a Festivalului Usturoiului din Girloy, un eveniment anual de trei zile care are loc la sud de San Jose.

Vizualizări: 1,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: