Au apărut primele mănătărci

Au apărut primele mănătărci din acest sezon iar pădurile din județul Gorj au început să fie luate la pas de culegători. Ploile, dar și temperaturile ridicate au favorizat apariția hribilor. Pădurile din zonele Arcani și Runcu sunt printre cele mai frecventate locuri de către cei care doresc să adune ciuperci.

Încă de la primele ore ale dimineții pot fi văzute, parcate pe marginea drumului, mașinile celor care caută ciuperci prin păduri. În ultimele săptămâni vremea favorabilă a făcut ca mănătarcile să apară,  asta spre bucuria gorjenilor.

„Găsesc în fiecare zi câteva, nu o cantitate foarte mare, dar suficientă pentru consumul personal. Deocamdată nu m-am interesat dacă le-aș putea vinde și care ar fi prețul. Sunt primele mănătarci și preferăm să le consumăm în familie. Sperăm să apară tot mai multe, cum a fost toamna trecută”, a afirmat un gorjean.

Mănătărcile se găsesc în majoritatea zonelor din județul Gorj. Anul trecut, pădurile au fost mai pline ca niciodată de ciuperci, dar și de căutători.

Galerie foto


Vizualizări: 4,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: