Ei sunt micii dansatori de la Palatul Copiilor. Vezi ce premii au obţinut!

Dansul, muzica, ritmul şi prezenţa scenică sunt doar câteva însuşiri care îi caracterizează pe micii dansatori de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu. Plini de viaţă şi cu o voinţă de neclintit, elevii profesoarei Adriana Dănciulescu reuşesc an de an să facă spectacol pe marile scene din întreaga ţară. Recent, trupa de dansatori a Palatului Copiilor Târgu Jiu a obţinut o menţiune şi un loc III la Concursul Naţional ”Ritm, Dans, Fantezie” de la Târgu Mureş.

 Muncesc din greu să ajungă dansatori profesionişti şi să se impună în concursurile naţionale la care participă. Este vorba despre cei 11 dansatori ai formaţiei pregătite de profesoara Adriana Dănciulescu, la Palatul Copiilor din Târgu Jiu. Săptămânal, peste 200 de copii trec pragul cercului de gimnastică ritmică, însă doar cei mai talentaţi dintre ei ajung în concursuri, spune profesoara Adriana Dănciulescu. ”Copiii se axează mai mult pe dans. Gimnastica li se pare mai grea. La concurs ajung doar cei mai buni dintre cei mai buni. Noi la concursuri mergem pe categorii de vârstă. Dezamăgirea este că în ultimii doi ani nu mai avem copii mari, copii de liceu nu mai există la Palatul Copiilor, cel puţin la cercul de gimnastică şi dans. Nici de şcoala generală nu prea mai sunt din cauza materiilor şi nu mai au timp”, a spus Adriana Dănciulescu, profesor la Palatul Copiilor din Târgu Jiu. ”Mişcarea este bună” este vorba pe care profesorul le-o spune mereu copiilor şi elevilor săi, dar şi părinţilor care au reticenţe în a-şi aduce copiii la dans la Palatul Copiilor. ”Pe gimnastică, de exemplu, lucrăm şi cu obiecte, lucrăm cu cercuri, cu panglicuţe. Sunt şi copii care vin numai pentru mişcare şi spun întotdeauna că mişcarea este bună, este bună pentru sănătate, pentru aspectul fizic”, a mai spus Adriana Dănciulescu.

Ana, Luciana şi Teo sunt doar câteva din fetele care fac parte din formaţia de dans pregătită de Adriana Dănciulescu. Ana este cea mai veche membră a trupei şi a reușit în cei peste opt ani de când s-a înscris la Palat să fie şi cea mai bună. Mărturiseşte că iubeşte ceea ce face și că își dorește să facă din asta un hobby pentru tot restul vieții. ”Eu sunt deja obișnuită cu concursurile, îmi place ceea ce fac, nu am emoții când sunt pe scenă. Cred că este o activitate benefică pentru sănătate și o bună opțiune de a petrece timpul liber”, ne-a mărturisit Ana. În urmă cu câteva zile, fetele au câștigat o mențiune și un loc III la Concursul Național „Ritm, Dans, Fantezie” de la Târgu Mureș și au deja în palmares numeroase trofee, medalii, diplome care nu fac altceva decât să certifice talentul lor.

Vizualizări: 3,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: