Sindicalist din învățământ: Peste 90% din profesorii din Gorj sunt în grevă

Greva generală din învățământ continuă! Guvernul nu mărește salariile profesorilor, dar oferă pentru 220.000 de profesori o primă de 2.500 de lei. Asta nu-i mulțumește pe dascăli. Ei au transmis, prin vocea sindicatelor, că vor mai mult. Și vor continua greva în școli. În Gorj, de exemplu, peste 90% dintre cadrele didactice sunt în grevă.

 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat joi seara, după ședința coaliției privind greva profesorilor, că formele care permit majorări de salarii s-au epuizat în actuala lege a salarizării. Până la următoarea lege, cadrele didactice vor primi doar cardurile de 2.500 de lei. Doar salariile personalului nedidactic vor crește cu 9%, a anunțat Cărbunaru. de asemenea, personalul nedidactic va primi două prime a câte 500 de lei, în iunie și octombrie.

 

Liderii de sindicat nu au fost de acord nici cu această propunere.

 

“Nu se încearcă să se răspundă la revendicările noastre. Vin doar și ne aruncă praf în ochi sperând că lumea va fi mulțumită și scapă de responsabilitățile pe care le au și o să pună capăt acestei greve. La nivel național, toată lumea este pentru continuarea acestei greve. Atâta timp cât revendicările noastre nu vor fi discutate. Nu există negocieri. Se gândesc că noi ne vom plictisi de această grevă și o să rămânem cu salariile pe care le avem acum”, a declarat Gheorghe Neamțu, vicepreședintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, într-un interviu la Radio Infinit.

 

Și în Gorj, aproape toți profesorii sunt în grevă. „Peste 90% sunt în grevă. Mai există câte un coleg care intră în grevă, care iese din grevă, dar procentul este de peste 90%. Efectiv, e pe o perioadă nedetermintă după cum arată lucrurile. În cel mai scurt timp posibil, trebuie stabilit. Urmează perioada de competențe, de Bacalaureat, dar decizia e la mâna Guvernului. Sper să nu se ajungă la înghețarea anului școlar”, a mai spus Neamțu.

 

Vizualizări: 587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: