Opt lucruri interzise în bucătărie

Bucătăria este cel mai folosit loc al casei într-o gospodărie cu mulţi copii, în care se găteşte zilnic. Bucătăria poate fi o sursă de toxiinfecţii alimentare, dacă nu sunt respectate câteva reguli.

1.Nu vă apucaţi de gătit fără să vă spălaţi pe mâini. Pare banal, dar de multe ori credem că avem mâinile curate şi nu dăm importanţă acestui aspect.

2. Nu „cultivaţi” bacterii. Aruncaţi periodic buretele de vase şi lavetele, chiar dacă nu par uzate. Sunt preferatele microbilor.

3. Nu folosiţi acelaşi tocător pentru legume şi pentru carne. Atunci când este nevoie de o curăţare temeinică a acestora, puneţi o lingură de apă oxigenată în apa călduţă cu care le spălaţi.

4. Nu lăsaţi să treacă mai mult de o lună fără că curăţaţi frigiderul. Verificaţi la fiecare două-trei zile dacă sunt alimente expirate sau alterate şi aruncaţi-le înainte de a contamina şi altele.

5. Nu lăsaţi cuptorul necurăţat după ce scoateţi tava cu friptură. Stropii de grăsime pot fi curăţaţi cu oţet, iar petele persistente cu bicarbonat de sodiul. Procedaţi la fel cu cuptorul cu microunde.

6. Nu aşezaţi alimente perisabile pe uşa frigiderului, pentru că este cel mai „cald” loc din acesta.

7. Nu dezgheţaţi carnea la temperatura camerei, ci în frigider, pentru a elimina orice risc de alterare. Nu recongelaţi produsele!

8. Nu puneţi mâncarea neacoperită în frigider, pentru a evita amestecarea mirosurilor.

Vizualizări: 7,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: