Au încercat să-şi cumpere biciclete cu cardurile de energie

Românii au încercat să utilizeze cardurile de energie pentru a-şi cumpăra biciclete şi pentru a-şi plăti ratele. S-au înregistrat erori la peste 11.000 de plăți.

 

 

Aproximativ 54.000 de români au solicitat să facă plata facturii online, însă peste 11.000 de solicitări au fost respinse. Erorile au apărut fiindcă oamenii au încercat să plătească factura la altă adresă decât cea scrisă pe cardul de energie, nu au scanat factura corespunzător sau nu au avut toate documentele necesare.

Unele persoane au încercat să folosească cardurile de energie și în alte scopuri. Potrivit unor informații guvernamentale, au fost oameni care au încercat să-și achite rata la casă cu aceste carduri sau chiar au încercat să își cumpere biciclete.

Beneficiarii de sprijin pot utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalităţi: direct la poştaş (luna aceasta, cel puţin 9.000 de poştaşi vor avea în posesie cititoare optice pentru ca beneficiarii să poată efectua plata direct de la domiciliu), la orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal în raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural, sau online, potrivit Digi24.

Peste 300.000 de români și-au plătit facturile cu cardul de energie, până la momentul actual. Factura medie achitată a fost de 312 lei.

Acest ajutor se acordă în două tranşe, a câte 700 lei fiecare şi poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

Vizualizări: 697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: