Peste 1300 de persoane raportate de către Serviciul de Probațiune Gorj, în anul 2022

Un raport al anului 2022, realizat de către Serviciul de Probațiune Gorj, a înregistrat în evidența sa un număr de  1330 de persoane care au fost sancționate sau condamnate pentru săvârșirea unor infracțiuni. Astfel, la finalul anului au fost active 865 de dosare de probațiune, rezultând un număr de 108 persoane supravegheate, aflate în evidența fiecărui consilier de probațiune.

 

Pe parcursul anului 2022, au fost defăşurate 52 de comisii de eliberare condiționată în cadrul Penitenciarului Târgu Jiu. A fost analizată situația a 530 de deținuți, iar consilierii din cadrul serviciului au formulat în total 89 de recomandări pentru persoanele cu un rest de pedeapsă neexecutat mai mare de 2 ani, cu privire la măsurile și obligațiile ce pot fi impuse de către instanța de judecată în cazul dispunerii liberării condiționate a deținutului.

În ceea ce priveşte persoanele deţinute, au fost organizate mai multe programe de reintegrare socială: ”Drink and Drive”, ”În siguranță la volan. Stop accidentelor!”, ”Stop ! Gândește-te și schimbă!”, ”Unu la Unu” și ”Dezvoltarea de abilități sociale”.  În cadrul sesiunilor programelor de reintegrare socială, au participat 216 persoane aflate în evidența Serviciului de Probațiune Gorj.

„Principalele obiective ale programelor amintite privesc determinarea schimbărilor comportamentale a beneficiarilor, prevenirea recidivei, identificarea problemelor cu care se confruntă, a modalităților de rezolvare a acestora prin mijloace dezirabile social, precum și sprijinirea acestora în crearea unor moduri proprii de a împiedica revenirea la vechile tipare de comportament”, transmit reprezentanţii Serviciului de Probaţiune Gorj.

De-a lungul anului 2022, Serviciul de Probațiune Gorj a coordonat și supravegheat modalitatea în care un număr de 635 de persoane supravegheate au efectuat muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul instituțiilor din comunitate stabilite.

Vizualizări: 795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: