Au oferit fructe şi legume copiilor necăjiţi

Mobilizare de amploare a preşcolarilor Grădiniţei nr. 8 din Târgu Jiu şi din structurile arondate unităţii, care au strâns sute de kilograme de fructe şi legume pentru copiii necăjiţi. Nu mai puţin de 14 grupe de preşcolari au participat la această campanie.

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 8 din Târgu Jiu a organizat, în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, campania socială ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, acţiune în care au fost angrenaţi părinţi, preşcolari şi cadre didactice. Astfel, în perioada 19-23 noiembrie, voluntarii de la Grădiniţa nr. 8 cu structurile arondate, respectiv Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Scufiţa Roşie” şi Grădiniţa cu Program Normal nr. 14, s-au mobilizat şi au colectat fructe şi legume pe care le-au donat Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Târgu Jiu. 250 kilograme de fructe şi 40 kilograme de legume au fost donate acestui centru. De asemenea, 125 kg fructe şi 25 kg legume au fost dăruite Complexului de Servicii Alternative la Protecţia Rezidenţială Târgu Jiu. Alte 50 de kilograme de fructe au ajuns la Centrul de Îngrijire Copii ,,Iasomia” din Târgu Jiu. Acţiunea a fost coordonată de profesorul Mihaela Smeu.

„Campania socială s-a desfăşurat cu scopul de a sensibiliza părinţii, preşcolarii şi profesorii cu privire la situaţia dificilă în care se află copiii afectaţi de lipsa de alimente. S-a urmărit promovarea mişcării de voluntariat la nivelul grădiniţei, consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună într-o societate unită, solidară şi crearea unor momente de bucurie şi satisfacţie în viaţa celor care primesc, dar şi a celor care dăruiesc”, a declarat directorul Grădiniţei nr.8, Sina Ionescu.

Vizualizări: 625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: