Un fost şef de stat, Doctor Honoris Causa la Târgu Jiu

Fosta preşedintă a Indoneziei va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Constantin Brâncuşi”. Megawati Sukarnoputri este aşteptată în luna decembrie la Târgu Jiu, pentru a-i fi decernată distincţia.

Decizia Senatului UCB de acordare a acestei distincţii are legătură cu vizita efectuată în Gorj, la începutul lunii octombrie, de către ambasadorul Indoneziei în România, Amhar Azeth. „Am hotărât acordarea acestui titlu fostei preşedintă a Indoneziei pentru că este un personaj important şi sunt interesaţi de raporturile comerciale şi politice, culturale şi de educaţie cu România. Interesul a fost din ambele părţi. Propunerea a venit în urma dezbaterilor. Ambasadorul a fost în Gorj să prospecteze posibilităţi de afaceri şi de totul felul de lucruri legate de spaţiul românesc şi de zona Jiu. Printre alte discuţii a fost şi o colaborare universitară şi această colaborare începe cu asemenea treabă”, a declarat Toader Nicoară, rectorul UCB Târgu Jiu.

Megawati Sukarnoputri, 71 ani, ar putea ajunge la Târgu Jiu în data de 4 decembrie. Sukarnoputri a fost prima femeie care a condus Indonezia. Mandatul său a început în 23 iulie 2001 şi s-a încheiat 20 octombrie 2004.

Numeroase personalităţi au primit de-a lungul vremii titlul de Doctor Honoris Causa conferit de UCB. „Există nişte relaţii de colaborare. Susţin universitatea prin ţările lor, în organisme internaţionale. E lucru mare”, a spus Adrian Gorun, preşedintele Senatului UCB Târgu Jiu.

Vizualizări: 666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: