Avram Iancu, aproape de finalul cursei pe Dunăre

Bibliotecarul din Valea Jiului care înoată de săptămâni bune de la izvoarele Dunării a ajuns la Giurgiu. Primarul orașului și sute de oameni au venit să îl întâmpine pe cel care și-a propus să devină primul om din lume care parcurge înot fără costum de protecție cei 2860 de kilometri ai fluviului.

„Primire deosebit de călduroasă la Giurgiu. Mulțumesc domnului primar din Giurgiu, celor câteva sute de oameni dornici să mă încurajeze, susținătorilor oficiali, membrilor echipei de suport, presei. Etapa de azi 39 km intre bornele 532-493. Trăiască România!”, a comentat Iancu pe pagina sa de Facebook, acolo unde numărul celor interesați de evoluția sa a crescut de la o săptămână la alta. 

Sute de oameni îi apreciază acum acestuia fotografiile în care prezintă locațiile prin care trece în deplasarea sa spre litoralul Mării Negre. Iancu le-a prezentat celor interesați inclusiv locurile în care Jiul sau Oltul se varsă în Dunăre, așa cum a făcut-o în străinătate când a prezentat ceilalți afluenți ai fluviului. Aventura sa a început pe 20 iunie din Munții Pădurea Neagră și a fost inspirată din romanul „Pilotul de pe Dunăre” al lui Jules Verne, care străbate fluviul în 60 de zile. Iancu și-a propus și el să scoată un timp cât mai bun, dar după 60 de zile acesta ajunsese de abia pe Clisura Dunării. La mijlocul acestei luni el are însă toate șansele să fie la capătul cursei, până atunci așteptându-l alte orașe românești de pe malul fluviului, temerarul bibliotecare putând fi considerat de pe acum primul om care a traversat Dunărea în lungime.

Vizualizări: 1,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: