Bâlci la Peștișani. Mii de oameni sunt așteptați să petreacă

Petrecerile se țin lanț la Peștișani. După festivalul RomânIA Autentică, urmează bâlciul de Sfântul Petru. Câteva mii de oameni sunt așteptați să petreacă joi, 29 iunie, în zona Nucet, acolo unde se ține această sărbătoare în fiecare an.

Bâlciul de Sfântul Petru este, de fapt, cea mai mare sărbătoare la nivelul comunei Peștișani. Zeci de comercianți sunt așteptați să vină în zona Nucet cu fel de fel de produse și parcuri de distracții. „Sărbătoarea de Sfântul Petru este împământenită la Peștișani de zeci de ani. În fiecare an, pe 29 iunie, avem bâlci, este cea mai mare sărbătoare din comună. Participă tot felul de comercianți, de la meșteri populari până la vânzători de jucării, dulciuri, gogoși, înghețată. Vor fi și tiribombe din belșug. Este o sărbătoare pentru distracția cetățenilor, pentru a-l celebra pe Sfântul Petru. Oamenii vin special să facă anumite cumpărături și să petreacă. Câteva mii de oameni vin în fiecare an la Peştişani”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

Fiecare comerciant prezent la această petrecere câmpenească plăteşte o taxă de 2 lei/mp/zi, taxă stabilită prin hotărâre de Consiliul Local.  

În alți ani, sărbătoarea a ținut și două zile, dacă Sfântul Petru „pica” într-o zi de vineri sau sâmbătă. De această dată nu vor fi aduse formații de muzică populară, pe considerentul că sâmbăta trecută au concertat la Hobița nume mari ale folclorului românesc.

Vizualizări: 4,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: