Baruri închise timp de 7 zile într-o comună din Gorj

Restaurantele și barurile dintr-o comună din Gorj se închid de marți vreme de o săptămână. Decizia a fost luată, luni, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj. Localitatea vizată este Alimpești, comună cu aproape 1.800 de suflete.

„(...) ținând cont de faptul că rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în localitatea Alimpești (incidența cumulată = 1,71) a depășit limita de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, începând cu data de 06.10.2020, se suspendă activitatea cu publicul a următoarelor instituții și operatori economici din localitatea Alimpești (...)”, se arată în hotărârea nr. 29 a CJSU Gorj.

Astfel, se închid restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare și se suspendă activitatea cu publicul a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, precum și a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc. În schimb, terasele vor rămâne deschise.

Totodată, „se menține închisă activitatea cu publicul a instituțiilor și operatorilor economici din localitățile Ciuperceni și Mătăsari”, închise prin hotărârea CJSU Gorj din 29 septembrie.

O rată de infectare de aproape 1,5 s-a înregistrat în comunele Jupânești (1,47), Bumbești-Pițic (1,47) sau Telești (1,46).

În ultimele două săptămâni, în municipiul Târgu Jiu s-au confirmat 90 de cazuri de coronavirus, dar rata de infectare se menține sub 1 la mia de locuitori. Alte 11 cazuri s-au consemnat în municipiul Motru, opt în Mătăsari și cinci în orașul Rovinari.

Sunt însă și localități unde în ultimele 14 zile nu s-au înregistrat cazuri de Covid. Este vorba de comunele Plopșoru, Drăguțești, Bustuchin, Borăscu, Albeni, Polovragi, Vladimir, Văgiulești, Brănești, Bălănești, Căpreni, Glogova, Dănciulești, Samarinești, Schela, Arcani și în orașul Țicleni.

Situația se actualizează săptămânal.

Galerie foto


Vizualizări: 8,759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: