Bătălie istorică, reconstituită în Poiana lui Mihai

Un eveniment inedit va avea loc, la sfârşitul săptămânii, în Poiana lui Mihai Viteazul de la Schela. Echipe de specialişti vor participa la o amplă acţiune de reconstituire istorico-militară a luptelor care s-au dat în acea parte a ţării.

Evenimentul „Centenarul Primului Război Mondial. Reconstituirea istorico-militară. Luptele din Poiana lui Mihai Viteazul”, care va avea loc duminică, 26 august 2018, ora 16.00, în comuna Schela, este un proiect dedicat aniversării Centenarului Marii Uniri din 1918 şi evocării momentelor istorice parcurse de ţările române în timpul Primului Război Mondial, ca paşi premergători ai înfăptuirii României Mari, fiind finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Într-un loc încărcat de istorie, unde s-a aflat linia reală a frontului, şi astăzi regăsindu-se urme ale tranşeelor din timpul primei conflagraţii mondiale, se vor reconstitui luptele din vara anului 1916, când România intră în Marele Război. Vor fi puse în scenă secvenţe de luptă din acele vremuri de către cel puţin 50 de ostaşi îmbrăcaţi în uniforme militare, ai diferitor asociaţii ce păstrează tradiţiile militare din epocă. Pentru o imagine cât mai veridică, se vor trage focuri de armă cu muniţie de manevră, se va face darea de raport şi se va ţine un moment de reculegere în amintirea eroilor neamului.

„Vrem să invocăm un moment istoric important, care are legătură foarte mare cu Centenarul Marii Uniri. Este vorba de luptele de la Poiana lui Mihai, care s-au derulat în toamna anului 1916. Vorbim de o reconstituire istorică pe care o vom face cu firme specializate în domeniu din Constanţa, Bucureşti şi alte locuri, care vor aduce de la ora 16.00, duminică, la Schela, în faţa celor interesaţi reconstituirea tocmai a acelui moment extrem de important din anul 1916”, a declarat Gheorghe Nichifor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 1,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: