Bătut cu ţeava de pădurar. „I-a dat în cap ca să-l omoare”

Situaţie dificilă pentru un gorjean de 41 de ani din Cîlnic, aflat de joi seara pe patul de spital după ce pădurarul din sat l-a lovit cu o ţeavă peste faţă. Cel bătut tocmai ajunsese acasă cu o căruţă de lemne pe care spune că le tăiase legal dintr-o pădure a sa. În plus, pădurarul a copilărit în casa sa și nu se aștepta vreodată la un astfel de comportament din partea acestuia, Poliţia deschizând acum o anchetă pentru a lămuri ce s-a întâmplat.

Constantin Vlădoiu stă în satul Vlădoi, nu departe de centrul comunei. El spune că a mers în pădure pentru a-și aduce o căruţă cu lemne pentru că avea mai mulţi arbori marcaţi încă din toamna anului trecut. Nu i-a mai tăiat din lipsă de timp, iar acum a profitat de zilele frumoase de la mijlocul săptămânii trecute pentru a-și reface stocul de lemne necesar până la primăvară. A ajuns cu lemnele acasă, dar nu a mai apucat să le folosească pentru că a trebuit transportat de urgenţă la spital. „A venit cu gipul lui peste câmp, ca disperatul, și a tras mașina în faţa iepei mele, blocându-mă cu căruţa. Nu am apucat să îi spun nimic pentru că a coborât la mine și mi-a dat cu o ţeavă metalică în cap. Mi-a spart nasul, nu am mai știut de mine. El s-a urcat în mașină și a plecat mai departe, iar eu am rămas acolo într-o baltă de sânge. Am strigat după ai mei să vină cu un prosop, ceva, ca să opresc sângerarea că nu mai puteam. M-a pus taică-miu în mașină și m-a adus la spital, nu am mai stat după salvare că altfel cred că lucrurile se agravau și mai mult pentru mine”, a povestit victima acestui episod violent.

 

„Am leşinat când l-am văzut plin de sânge”

Ca mărturie la cele întâmplate sunt hainele pline de sânge pe care bărbatul le-a lăsat acasă înainte de a pleca spre spital. Un prosop de plajă, de dimensiuni mari, precum și hainele groase în care era îmbrăcat, au devenit roșii pentru că au fost folosite la oprirea hemoragiei. Mama bărbatului e îngrozită de cele întâmplate. „L-am crescut de mic pe pădurarul acesta, iar acum să îmi bată băiatul în halul acesta nu mi-a venit să cred. I-a dat în cap cu ţeava ca să îl omoare și nu știu de ce. Și dacă era beat tot nu are o scuză, pentru că era cu mașina. Circulând cu mașina și cu bere la volan l-am mai văzut prin sat. Trebuia să aștepte, dacă considera că lemnele sunt furate, să vină poliţia la noi, să verifice actele băiatului și atunci poate se convingea și el că lemnele au fost tăiate legal. Nu am furat nimic niciodată, cu atât mai puţin acum”, a declarat Elisaveta Popescu, mama victimei.

Socrul celui rănit a mărturisit că el a leșinat când și-a văzut ginerele în ce hal arăta în urma loviturii primite. „Am venit la el în grădină, că striga după ajutor. Sunt o persoană bolnavă, când l-am văzut, nu am rezistat imaginii și am leșinat”, a declarat și socrul victimei.

Pădurarul tace

Pădurarul Dan Găinaru a promis iniţial că discută cu jurnaliștii și explică ce s-a întâmplat între el și bărbatul care îl acuză că l-a lovit. La sediul Ocolului Silvic Târgu Jiu, acolo unde pădurarul a stabilit locul de întâlnire, au ajuns doar jurnaliștii, Găinaru refuzând apoi să mai răspundă inclusiv pe telefonul mobil pentru a oferi un punct de vedere. Tăcerea sa ridică multe semne de întrebare, mai ales că pe numele său a fost deschis și un dosar penal. Cercetările vizează comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Victima sa a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale și a rămas internată în spital mai multe zile. Medicul Gheorghe Stanciu a dat asigurări că bărbatul își va reveni, cu toate că lovitura pe care a primit-o a fost una destul de „urâtă”.

Vizualizări: 4,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: