Încăierare în Piaţa Centrală. Au intervenit mascaţii!

Momente tensionate în Piaţa Centrală din Târgu Jiu, la sfârşitul săptămânii trecute. Doar mascaţii au reuşit să calmeze spiritele după ce mai mulţi comercianţi de etnie romă s-au încăierat cu un alt bărbat.

Totul a început după ce un comerciant ambulant l-a rugat pe un şofer să cumpere un parfum. I-a făcut mai multe oferte, însă bărbatul nu a vrut să cumpere. Simţindu-se agasat de vânzător, l-a agresat. În sprijinul comerciantului a sărit şi familia acestuia, iar totul s-a transformat într-o bătaie generală.

Scandalul a fost observat şi de poliţiştii locali care fluidizau traficul rutier în zona Pieţei Centrale. Aceştia nu au în atribuţii să intervină direct în astfel de scandaluri, deşi au încercat să ţină lucrurile sub control până la sosirea unor echipaje ale IPJ Gorj.

Zeci de oameni au asistaţi uimiţi la ţipetele partenerelor de viaţă ale celor patru romi agresivi. Scenele i-au luat prin surprindere şi pe şoferii aflaţi în trafic, mulţi dintre ei reuşind cu greu să se strecoare cu maşinile prin aglomeraţia care se crease, romii ocupând şi o bandă de mers de pe bulevardul Constantin Brâncuşi.

„Nu am văzut aşa ceva. Nu pot să-i stăpânească nici poliţiştii. Au sunat să vină mascaţii să-i liniştească. Nu e posibil să iei bătaie în centrul oraşului că nu vrei să cumperi de la ei. Aşa sunt. Te agasează şi nimeni nu face nimic cu ei. E piaţa plină de astfel de oameni care vând tot felul de lucruri”, a spus, revoltată o târgujiancă.

Scandalagiii au fost duşi la audieri. „A fost o altercaţie între mai multe persoane. Trei bărbaţi şi o femeie au fost conduşi la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj pentru audieri”, a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. A fost deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe.

Poliţiştii locali susţin că au aplicat zeci de amenzi persoanelor de etnie romă care vând obiecte fără autorizaţie în Piaţa Centrală. Cu toate acestea, revin în zonă, cu acelaşi obicei.

Vizualizări: 2,158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: