Bebeluși cu rujeolă, internaţi în Bucureşti

Trei bebeluși din Gorj, bolnavi de rujeolă, au fost trimiși de medicii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu către alte unități medicale din țară.

Medicul infecționist Costinel Popescu spune că transferul nu ar fi fost necesar, însă presiunile părinților au fost mari, așa că au preferat să trimită copiii către centrele universitare. „A fost nevoie să trimitem copiii mai departe, la presiunile aparținătorilor, pentru că mentalitatea, în special în rândul populației rome, este aceea de a nu-i trata cu antibiotic, de a nu le aplica tratament. Și când apar complicații ale bolii, chiar suntem nevoiți să folosim aceste antibiotice. În momentul în care apar presiuni de tot felul, atunci decât să muncim în presiune, mai bine preferăm să transferăm cazurile în unitatea imediat superioară”, a spus Costinel Popescu, medic infecționist.

„Spitalul Craiova nu ne primește”

Medicii târgujieni scot însă la iveală o altă problemă în sistemul sanitar. Protocolul prevede ca micuții să fie transferați către centrele universitare cele mai apropiate, în cazul nostru spitalul din Craiova, însă în realitate cazurile sunt trimise mult mai departe. „Am avut trei cazuri transferate în București. Craiova nu ne primește de obicei. Motivul este că au exact aceleași dotări ca și noi și aceleași condiții. Vorbim de o clinică universitară, dar ATI nu există nici în spitalul din Craiova, mă refer secție specială de ATI pentru copii”, a mai spus medicul Costinel Popescu. Medicii spun că în momentul de față nu este o epidemie de rujeolă la nivelul județului și nici nu se impun măsuri de carantină.

Vizualizări: 1,387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: