Biserică din Runcu, resfințită de mitropolit

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” a fost resfințită duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei,  înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Evenimentul a adunat sute de credincioşi din întreaga zonă.

 În cuvântul de învăţătură de la finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Olteniei a reiterat locul şi importanţa bisericii în viaţa unei comunităţi creştine şi a dezvoltat câteva din învăţăturile pericopei evanghelice din Duminica a V-a de după Rusalii („Vindecarea celor doi demonizaţi”, Matei 8, 28-34; 9,1). „Prin rugăciunile clerului şi credincioşilor, Biserica alungă duhurile necurate care ne fac rău, alungă primejdiile de tot felul, alină durerile, necazurile şi suferinţele din viaţa noastră. Pentru a scăpa de uneltirile vrăjmaşului diavol este nevoie să ascultăm şi să punem în practică îndemnul Sfântului Apostol Iacov, care spune: «Staţi împotriva diavolului şi el va fugii de la voi» (Iacov 4,7). Dar cum poate omul să lupte împotriva duhurilor rele, cele nevăzute? Bineînţeles, că nu cu forţele proprii, ci cu armele pe care ni le dăruieşte Dumnezeu: rugăciunea, postul, mărturisirea păcatelor care curăţă, care scoate din interiorul nostru vicleşugul diavolesc. Rugăciunea rostită din inimă, cu multă evlavie şi curăţie interioară, devine un adevărat zid de apărare, o platoşe ce nu poate fi străpunsă de săgeata înveninată a diavolului. Iar locul unde suntem cel mai bine protejaţi împotriva celui rău este biserica, această corabie la cârma căreia se află însuşi Mântuitorul Hristos.”, a spus IPS Irineu.

După cum a reieşit din Actul de resfinţire, căruia i-a dat citire protopopul Marian Mărăcine, Biserica „Sfinţii Apostoli” din Dobriţa a fost ridicată, pe locul unei biserici mai vechi din lemn, între anii 1904 – 1907, de către vrednicul de pomenire preot Grigore Popescu, împreună cu mai multe familii de enoriaşi, iar la împlinirea a 100 de ani de la târnosire, biserica este resfinţită ca urmare a finalizării lucrărilor de renovare şi înfrumuseţare efectuate de enoriaşii parohiei, în frunte cu preotul paroh Mălăescu Vasile Adrian, cu sprijinul autorităţilor publice locale, arată un comunicat al Mitropoliei Olteniei, semnat de Pr. Gheorghe Cioiu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: