Cinci sfaturi care te întineresc. Tu câți ani ai?

Vârsta biologică este diferită de vârsta din buletin. Unele obiceiuri pot adauga ani, iar altele te pot întineri. Iată 5 sfaturi care te întineresc.

Păstrează-ți greutatea. Asta te ajută să-ți ții sub control nivelul colesterolului si al zaharului din sânge și reduce riscul afecțiunilor cardiovasculare. Dacă îți menții greutatea normală, vârsta biologică se îmbunătățește cu până la 19 ani.

Mânancă fructe uleioase și uscate. Ele conțin fibre și te ajută să-ți menții sănătoase inima și mintea. În plus, sunt un aliat în menținerea siluetei. Consumul regulat îți îmbunătățește vârsta biologică cu 6,5 ani.

Consuma alimente neprocesate. E o cale ușoară de a-ti acoperi necesarul de minerale și vitamine. În plus, îți îmbunătățesc vârsta reală cu până la 2,5 ani.

Treizeci de minute de mișcare. Omul are nevoie de mișcare pentru ca funcțiile sale biologice să fie la parametrii normali. Un om care face mișcare în fiecare zi, cel putin 30 de minute, are o varsta biologică cu circa 12 ani mai mică decât cel care nu face mișcare.

Îngrijește-ți dinții. Un om cu dantura sănătoasă are cu circa 6 ani mai puțin decât o persoană care are dinții bolnavi. O dantură sănătoasă înseamnă o imunitate bună și un sistem cardiovascular sănătos.

Aplică aceste sfturi și vei intineri!

Vizualizări: 2,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: