Bisericile din Târgu Jiu au returnat banii primăriei

Bisericile din Târgu Jiu au fost nevoite să returneze mai mulți bani primăriei pentru ca autoritățile să aibă fonduri suficiente să facă față pandemiei. Este vorba de sume care au fost alocate bisericilor din municipiu la începutul anului, dar nu au fost cheltuite în primele luni, așa că au acceptat să le restituie.

Primăria a avut nevoie de bani ca să asigure hrana persoanelor izolate la domiciliu și desele acțiuni pentru dezinfecția străzilor, a unităților de învățământ și a spațiilor unde își desfășoară angajații primăriei activitatea.

Bisericile au fost de acord să restituie banii pe care nu au apucat să-i cheltuiască urmând ca, anul viitor, să primească fonduri noi pentru reabilitările pe care le aveau în plan în această perioadă. 

“În pandemie am folosit doar sumele care erau prevăzute pentru evenimentele din perioada de vară și primăvară. Am dus banii de la Direcția de Evenimente la capitolul pentru situații de urgență și o parte din banii pe care i-au returnat bisericile, deși la început am alocat sume pentru bisericile din municipiu, odată cu începerea pandemiei le-am făcut o adresă și o mare parte din sumele pe care le aveam repartizate pentru bisericile din Târgu Jiu au fost retrase și au fost folosite pentru această perioadă de pandemie”, a declarat primarul Marcel Romanescu, la Radio Accent. 

Vizualizări: 2,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: