Boza, despre prima de 1 Mai: “Nu vreau să dăm acum o dată”

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a avut miercuri, 1 mai, o intervenție telefonică la Tele 3. Întrebat când vor primi cei 13.000 de salariați prima de 1 Mai, de 1.100 de lei, Boza a spus: “Nu vreau să dăm acum o dată. Că va intra mâine, că va intra săptămâna care vine. Mâine vom relua activitatea la nivel normal, mâine ne vom întâlni și cu partenerii sociali”.

Acesta a spus că data va fi stabilită în cursul zilei de joi: “În cursul zilei de mâine o să cumunicăm tuturor datele la care vom lua primele, salariile, dar îi asigur pe toți că vom respecta Contractul Colectiv de Muncă”.

Salariații se așteptau să primească tichetele cadou înainte de Paște, dar nu a fost posibil din cauză să societatea avea nevoie să achiziționeze certificatele de carbon aferente producției de energie pe anul trecut, termenul limită fiind 30 aprilie. Acum, că a trecut acest hop, are nevoie să își revină din punct de vedere financiar. Nu se știe nici când vor fi acordate voucherele de vacanță. În actul adițional la CCM scrie că după 1 mai, dar ce înseamnă acest “după” se va stabili săptămâna viitoare în comisia mixtă administrație-sindicate. Înainte de Paște, Ion Rușeț, consilier al Directoratului, spune că prima de 1 Mai va ajunge la salariați pe 1 și 2 mai. (A.M.)

Vizualizări: 5,513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: