Boza: Licitația va fi curând

Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a spus joi seara la Tele 3 că în câteva zile va fi licitația pentru creditul de 500 de milioane de lei pe care compania vrea să îi ia pentru achiziționarea de certificate de carbon. “Am vorbit cu toate băncile, va fi licitația curând, au fost opt bănci prezente la o întâlnire mediată de secretarul de stat. Suntem pe drumul cel bun și cu acest credit, într-o săptămână să avem licitația, să luăm banii și să putem să luăm o parte din certificatele pe care le mai avem de cumpărat, pentru că o parte mare sunt luate din surse proprii”, a spus Boza.

Întrebat câte certificate au fost achiziționate până acum, Boza a spus: “Ne apropiem de jumătate. Important este că până pe 30 aprilie vor fi cumpărate toate certificatele de carbon pe care Complexul Energetic Oltenia trebuie să le ia”.

Complexul Energetic Oltenia trebuie să cumpere până la 30 aprilie certificatele aferente producției de anul trecut, care a fost în jur de 14TW. Asta înseamnă circa 14 milioane de certificate, prețul acestora fiind stabilit pe bursă și depășind în unele zile 20 de euro/certificat. (A.M.)

Vizualizări: 3,894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: