CE Oltenia a blocat conturile unei primării

Un deputat de Vîlcea este revoltat pe faptul că primăria Alunu este executată silit de Complexul Energetic Oltenia. Deputatul Dumitru Lovin a prezentat situația ministrului Economiei, Niculae Bădălău. 
„La ora actuală, Primăria Alunu are conturile blocate, iar acest lucru are repercusiuni dramatice asupra comunităţii locale. Este o situaţie care are o rezolvare foarte simplă, dacă se doreşte. În urmă cu câţiva ani, primăria a perceput Complexului Energetic Oltenia, care funcţionează sub autoritatea Ministerului Economiei, o taxă de excavare de 3,7 milioane de lei. CEO a achitat-o, iar ulterior a contestat-o. Pe fond, două instanţe, respectiv Tribunalul Vâlcea şi Curtea de Apel Piteşti, au dat câştig de cauză Primăriei Alunu. Mai târziu, însă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o soluţie în favoarea CEO”, i-a explicat parlamentarul ALDE ministrului Economiei, potrivit unui comunicat de presă.
Dumitru Lovin a mai făcut cunoscut că, după decizia ÎCCJ, CE Oltenia s-a îndreptat împotriva Primăriei Alunu, ajungându-se recent la o executare silită. „Fosta administraţie a comunei a folosit o mare parte din bani pentru anumite investiţii şi, în aceste condiţii, suma respectivă nu a putut fi returnată. Până în prezent, cu eforturi colosale, noua conducere a localităţii a reuşit să achite 1,2 milioane lei, iar pentru restul s-a ajuns la o înţelegere cu CEO - plata să se facă eşalonat. Complexul Energetic Oltenia s-a răzgândit însă acum şi vrea toţi banii o dată, aşa că a blocat conturile primăriei. Este limpede că primăria nu are de unde să achite 25 de milioane de lei dintr-o dată şi trebuie găsite soluţii raţionale”, a adăugat parlamentarul, solicitându-i ministrului Economiei să medieze şi să stingă acest conflict. Cel mai probabil deputatul a făcut o confuzie, deoarece CE Oltenia ține de Ministerul Energiei.

Vizualizări: 3,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: