Boza: Nu putem să ne bucurăm de profitul din acest an

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a spus ce se va întâmpla cu profitul companiei pe acest an. Deşi unii spun că banii vor fi luaţi de guvern, alţii că vor fi investiţi la Chişcani, realitatea este alta. Profitul din acest an, spune Boza, ca şi profitul din anii viitori, va fi folosit pentru acoperirea pierderilor din anii trecuţi.

Pierderile raportate de Complexul Energetic Oltenia în ultimii patru ani au fost de: 138 de milioane de lei în 2013, 693 de milioane în 2014, 960 de milioane în 2015 şi 139 de milioane de lei în 2016.

Toate aceste pierderi vor trebui acoperite din profitul care va fi obţinut în acest an, dar şi din profitul anilor următori. „Profitul de anul acesta îl estimăm la 185-190 de milioane de lei, dar din păcate nu putem să ne bucurăm de el. Legea fiscală e clară, trebuie acoperite pierderile din anii trecuţi. Din păcate, mai este nevoie de câţiva ani pe pozitiv pentru a acoperi pierderea de peste 900 de milioane de lei”, a spus Sorin Boza la TV Sud.

Managerul Complexului Energetic Oltenia a spus că acest an pozitiv a venit la momentul potrivit. „Încă un an rău însemna poate nu sfârşitul, dar un nou pas spre sfârşit”, a spus Boza.

Cu privire la posibilitatea ca banii pentru investiţii de anul viitor să fie investiţi la Chişcani, Boza a menţionat că „au fost discuţii aprige” pe acest subiect, dar că „şansele sunt cu puţin peste zero”, fără a dori să dea alte amănunte.

Vizualizări: 6,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: