Bunoaica îl toarnă pe Marciuc

Nicu Bunoaica, liderul sindical al Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia, vrea să îl pârască pe Adrian Marciuc la preşedintele federaţiei Univers, Nicolae Buzea. Bunoaica a şi făcut o adresă pe care o va citi joi, 7 decembrie, în plenul Consiliului Federal care se desfăşoară zilele acestea la Sibiu. Bunoaica spune că îi va comunica liderului Univers că Adrian Marciuc nu consultă sindicatele din federaţie atunci când ia decizii, mai ales acum, în contextul apropierii negocierilor pentru un nou Contract Colectiv de Muncă la nivel de CE Oltenia. „Îi voi cere să-i ia acest drept, de a mai negocia un CCM. Dacă se va termina această negociere foarte prost, va fi şi imaginea federaţiei pusă într-o imagine foarte proastă. Domnul Marciuc ar trebui să aibă discuţii cu toate sindicatele. Să informeze sindicatele ce grilă se discută în acele subcomisii”, a declarat Nicu Bunoaica.

Afirmaţia lui Adrian Marciuc, referitoare la includerea sporurilor în salariu, l-a enervat la culme pe Bunoaica. „A declarat că e de acord fără să discute cu ceilalţi. Aţi văzut că Federaţia Naţională Mine Energie s-a abţinut, dar şi domnul Mitrescu a semnat. A semnat că l-am văzut eu. Toţi, dar se abţin în imagine, de a declara. Grilele de salarizare nici nu le-au făcut sindicaliştii. Ei s-au dus pe acolo la o cafea, la o glumă cu Boza. Le-a făcut administraţia, ei doar au semnat”, a mai spus Bunoaica.

Sindicalistul s-a luat şi de Constantin Creţan, liderul Sindicatului Lignitul Oltenia. „Creţan este omul care atacă din culise şi trimite pe alţii la înaintare. N-a avut curajul să vină aici”, a comentat Bunoaica.

Vizualizări: 3,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: