Brazi puţini, dar ieftini la Direcţia Silvică Gorj

Direcţia Silvică Gorj scoate la vânzare doar 180 de pomi de Crăciun, specia brad şi molid. Preţul pentru un brad nu va depăşi 45 de lei. Gorjenii care vor opta pentru un molid vor scoate din buzunar mai puţini bani.

Direcţia Silvică Gorj a primit aprobare pentru recoltarea a 641 pomi de Crăciun, însă peste 400 sunt pentru salariaţi şi pensionarii silvici, care vor primi gratuit câte un brad. Pentru populaţie vor fi scoşi la vânzare doar 180 de pomi, dintre care 155 brazi. Brazii care vor fi comercializaţi la Centrul Preajba vor costa între 35 şi 45 de lei, în funcţie de înălţime, iar cei care vor fi valorificaţi la ocoalele silvice Novaci şi Polovragi vor fi mai ieftini, până în 40 de lei.

Pentru un molid, care se valorifică numai la Ocolul Silvic Padeş, preţurile sunt între 15 şi 27 lei. „Gorjenii pot veni să cumpere de la centrul de fructe de la Preajba începând din data de 10 decembrie. De acolo vom livra 105 bucăţi specia brad, 50 de la Novaci şi Polovragi şi 25 de bucăţi de la Padeş”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Direcţia Silvică va putea onora şi 13 comenzi speciale, dacă vor exista solicitări de la instituţiile publice. Comenzile speciale reprezintă arbori care depăşesc 3 metri. Bradul între 3 şi 4 metri costă 300 de lei, iar cel peste 18 metri poate ajunge la 1.600 lei. Preţurile includ TVA.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj atrag atenţia gorjenilor să fie atenţi atunci când cumpără bradul de Crăciun. „Obligatoriu, pomii de Crăciun destinaţi comercializării trebuie să aibă aviz de însoţire şi marca dreptunghiulară a cantonului de pe raza căruia provine pomul de Crăciun. Conform legii, expedierea, transportul şi depozitarea pomului de Crăciun fără forme legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei. Tăierea fără drept din pădure este deja infracţiune”, a mai spus Ovidiu Cârstoc, şeful Direcţiei Silvice Gorj. 

Vizualizări: 1,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: