Studiu: Un somn bun te ferește de multe boli

Persoanele care dorm mai puțin de 6 ore au un risc crescut de boli coronariene, mai mare cu cu 23 %, comparativ cu persoanele care dorm mai mult de 7 ore.

Studiul a durat zece ani și a urmărit fenomenele din somn și evenimente cardiovasculare, cum ar fi accident vascular cerebral si atac de cord. Mai mult decât atât, cei care dorm puțin și nici profund, prezintă un risc crescut de boli de inima cu 79%, comparativ cu cei care dorm normal și se odihnesc în adevăratul sens al cuvântului. Un alt studiu efectuat în 2006 a arătat că riscul de hipertensiune este dublat în cazul unui somn neodihnitor.

In zilele noastre, aproape toți avem probleme cu somnul, dn cauza stresului sau a timpului de lucru. Există și o explicație pentru situația în care nu putem adormi noaptea și ne petrecem în fața televizoarelor, telefoanelor mobile sau ecrane de computer chiar înainte de a merge la culcare. Aceste produse electronice emit lumină albastră, care transmite un mesaj către creierul nostru că este încă lumina zilei, și, astfel, inhibă secreția hormonului care ne face somn, melatonină.

Prin urmare, toți acei oameni caută o soluție la tulburări de somn trebuie să lase telefoanele și televizorul cu cel puțin două ore înainte. Somnul este foarte important pentru că lipsa acestuia duce la depresie și anxietate, lipsa concentrării, oboseală, iar pe termen lung pierderea memoriei.

Vizualizări: 2,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: