Brexitul se amână din nou

Uniunea Europeană va oferi Marii Britanii o extindere a termenului de ieșire a țării din UE, cu posibilitatea reducerii acestuia dacă un acord va fi ratificat de Parlamentul britanic. Noul termen este 31 ianuarie.

Ambasadorii celor 27 de state membre UE s-au reunit luni dimineaţă pentru a discuta despre solicitarea de amânare a Brexitului cu trei luni.

Cele 27 de state care vor rămâne în Uniunea Europeană au decis luni, la Bruxelles, să accepte solicitarea Londrei de amânare a Brexitului cu trei luni, până la 31 ianuarie 2020, a anunţat pe Twitter preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Propunerea care a fost analizată prevede o amânare a Brexitului până la 31 ianuarie 2020, dar cu posibilitatea ca Regatul Unit să iasă din UE de la 1 decembrie 2019 sau de la 1 ianuarie 2020 în caz de ratificare a acordului înainte de aceste termene.

Toate ţările UE au convenit săptămâna trecută asupra necesităţii unei a treia amânări a Brexitului pentru a evita o ieşire fără acord şi s-au pus de acord să ia o decizie asupra subiectului prin procedură scrisă, fără a fi necesară convocarea unui summit.

Vizualizări: 1,660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: