”Brunch cu sens de Sânziene”, la Conacul Olarilor. Cum va arăta meniul

Pensiunea Conacul Olarilor din Baia de Fier organizează ”Brunch cu sens de Sânziene”. Banii strânși de la participanți vor fi folosiți în achiziționarea unui ecran de proiecție și unor fotolii colorate pentru realizarea unui cinema în aer liber, destinat tinerilor din localitate.

”Participă la o experiență comunitară și culinară de neuitat într-o atmosferă fermecătoare la Conacul Olarilor din Baia de Fier, Oltenia de Sub Munte!
Evenimentul va avea loc pe 24 iunie, de Sânziene, și va celebra patrimoniul cultural local prin gastronomie, fiind în același timp și un act de solidaritate comunitară.
Suntem încântați să vă invităm la un brunch special, unde veți fi răsfățați cu preparate delicioase pregătite atât de talentatul nostru chef, Cristian Șorop, cât și de mâinile dibace ale localnicilor noștri. Vom aduce la lumină rețetele tradiționale și vă vom împărtăși tradițiile locului și pe cei care le păstrează vie”, transmit reprezentanții pensiunii.

Meniul va arăta astfel:

”Primire cu Pâinea Soarelui cu sare
Pâinea cea de toate zilele, perfectă pentru a începe masa, servită cu sare și acompaniată de o poveste și un pahar de vin de casă.
Aperitive
Platouri cu brânzeturi locale: O selecție de brânzeturi din zona, inclusiv brânză de burduf și alte sortimente locale, ideale pentru a deschide apetitul.
Platouri cu mezeluri locale: A venit timpul să simți cu adevărat gustul autentic tradițional. Mezelurile noastre preparate intr-un atelier local dupa rețete autentice, de demult, servite alături de legume proaspete din grădină.
Tarte cu brânză de burduf: Tarte savuroase cu brânză de burduf, crocante și delicioase.
Pâine cu pastă de jumări și ceapă: Pâine proaspătă, unsă cu o pastă bogată de jumări și ceapă, perfectă pentru a însoți mezelurile și brânzeturile.
Ciorbă de roșii: Te-ai gândit că o mână de roșii si câteva ierburi din gradină pot fi transformate intr-o capodoperă gastronomica? Gustă ciorba noastră de roșii și te vei convinge.
Ați crezut că e gata? Nicidecum. Mai sunt…
Plăcinte cu brânză dulce și stafide, plăcinte cu urdă, mărar și ceapă: Plăcinte fragede, cu umplutură, dulce ori cu urdă proaspătă, mărar și ceapă, ideale pentru a satisface orice poftă.
Nelipsita mămăligă cu de toate de la Conacul Olarilor: Mămăligă aurie, servită cu ouă, carne la garniță, smântână și alte delicatese tradiționale.
Tochitură de vițel: Bucăți fragede de vițel, gătite încet și servite cu mămăligă și brânză, pentru o combinație de arome inegalabilă.
Pastramă de oaie la ceaun: Pastramă de oaie preparată la ceaun, în stil tradițional, pentru un gust autentic și intens.
Desert
Prăjitură cu magiun și nuci: Prăjitură de casă, delicioasă și aromată, preparată cu magiun de prune făcut în casă și nuci crocante culese anul trecut.
Băuturi: sirop și vin de casă, apă
Si… o surpriză!”

 
Locurile sunt limitate.


Preț: 250 de lei/ pers.


Pentru înscriere completați formularul.

Vizualizări: 1,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: