Bugetari în grevă generală, miercuri

Salariaţii din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, cluburi sportive municipale, DJTS, Case de Cultură ale Studenţilor, Complexuri Sportive Naţionale intră în grevă generală, miercuri dimineaţă, până la soluţionarea problemelor legate de inechităţile salariale comparativ cu restul bugetarilor.

"În ceea ce priveşte greva generală în sport şi tineret, aceasta se va desfăşura conform programului stabilit. Miercuri începând cu orele 8.00 vor opri lucrul membrii de sindicat SNST din multe unităţi subordonate şi din unele federaţii sportive naţionale urmând ca în zilele următoare acestora să li se alăture şi ceilalţi colegi. În funcţie de rezultatul negocierilor colective care va debuta mâine, începând cu ora 15:00, vom decide asupra acţiunilor noastre de protest. Sunt grupe care au trimis tabelele cu semnaturile membrilor care au anuntat ca susţin în totalitate programul protestelor, inclusiv greva. Din informarile primite, aflam ca sunt directori care din exces de zel au intervenit pentru a bloca protestele. Analizăm posibilitatea de a face plangeri penale impotriva directorilor care au facut presiuni asupra angajatilor pentru a renunta la protest", au anunţat reprezentanţii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, făcând referire la şedinţa reprezentanţilor grupului de lucru permanent nominalizaţi prin Ordinul Ministrului Tineretului şi Sportului nr. 541/20.07.2018.

În ceea ce priveşte negocierea Contractului Colectiv deMuncă, miercuri, de la ora 15:00, ar urma să aibă loc prima rundă de negociere a noului contract colectiv de muncă la nivelul grupului de unităţi din Ministerul Tineretului şi Sportului, având în vedere că din data de 9 iulie, membrii de sindicat nu se mai află sub incidenţa unui astfel de contract în pofida demersurilor făcute de S.N.S.T pentru rezolvarea acestei probleme.

Va fi grevă și în taberele școlare, aici urmând să lucreze o treime din personal.

Vizualizări: 2,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: