Bunoaica, discuţii la Ministerul Energiei

Un lider de sindicat din Gorj a fost invitat la Ministerul Energiei. Nicu Bunoaica va participa, vineri, la discuţii cu oficialii Ministerului și anunţă că va discuta despre condiţiile în care muncesc minerii. Bunoaica susţine că le va solicita demnitarilor și salarii mai mari, de anul viitor.

Întâlnirea cu oficialii Ministerului Energiei va avea loc vineri la prânz. Sindicalistul Nicu Bunoaica anunţă că invitaţia i-a fost făcută de ministrul Anton Anton. Bunoaica a explicat și cu ce gânduri va merge la București. „Am văzut că și sindicaliștii sunt chemaţi la Minister, la masa dialogului. Cei din Ministerul Energiei nu știu ce se întâmplă aici. Am făcut numeroase adrese către dânșii, i-am chemat la masa dialogului aici și nu au venit. M-au chemat la Ministerul Energiei, vineri. Am fost chemat la o comisie de dialog social și le mulţumesc din suflet. Voi avea multe lucruri de spus. Acolo nu voi cere angajarea copilului meu. Voi cere condiţii umane pentru mineri, extinderi, salarii. Sunt lucruri pe care oamenii ar fi trebuit să le aibă de multă vreme, dar au fost reprezentaţi de niște sindicaliști corupţi. Domnul ministru Anton Anton m-a invitat”, a declarat sindicalistul.

Nicu Bunoaica îl va avertiza și pe ministru despre intenţiile minerilor. Dacă nu vor fi majorate substanţial salariile, minerii ameninţă cu proteste. „Îmi pun mari speranţe în această întâlnire. Nici mie nu îmi convine ca oamenii să facă altceva, în afară de dialog. Dacă nimeni nu-i bagă în seamă, fac și alte lucruri care se răsfrâng asupra siguranţei energetice. Sunt convins”, a mai transmis Bunoaica.

Vizualizări: 1,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: