Licitaţie pentru masa caldă în minerit

Complexul Energetic Oltenia aşteaptă oferte de la firmele specializate care pot asigura masa caldă pentru salariaţii din zona Motru. Mai exact, este vorba de cei de la EMC Motru şi ELCFU Motru, singurii din companie care nu au renunţat la masa caldă. În celelalte cariere miniere şi în termocentrale, salariaţii au optat de mulţi ani pentru tichetele de masă.

Suma pusă la bătaie de Complexul Energetic Oltenia este de 1,13 milioane de lei fără TVA. Firmele interesate pot depune ofertele până pe data de 11 decembrie.

Anunţul companiei a fost postat pe site pe 4 decembrie, la câteva zile după ce societatea Cazare Cantine Motru, care a asigurat masa caldă pentru minerii CE Oltenia din bazinul minier Motru, a anunţat concedierea salariaţilor. Societatea a notificat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj în ceea ce priveşte aceste concedieri colective, după cum preciza zilele trecute directorul instituţiei. „Ne-au transmis notificare prin care ne-au anunţat că în perioada 1-31 ianuarie 2019 vor concedia 17 angajaţi din cei 19 existenţi. Motivează aceste concedieri prin încetarea contractelor de prestări servicii pentru servirea mesei calde la Lupoaia, Roşiuţa şi ELCFU Motru”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Printre persoanele care vor rămâne fără serviciu se numără un economist, un lucrător comercial, un magaziner şi 10 bucătari. Este posibil ca aceştia să scape de concediere dacă firma va încheia un nou contract cu CE Oltenia.

Vizualizări: 2,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: