Bunurile lui Ciurel, sigilate în 12 cutii. Unde sunt cheile!

Douăsprezece cutii cu documente, obiecte personale şi aparatură electronică au fost sigilate şi păstrate în biroul fostului manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Sunt voci care spun că acea comisie constituită de conducerea companiei a găsit în biroul său o cameră de luat vederi montată într-un ceas, dar şi un aparat de bruiaj. Reprezentanţii companiei nici nu confirmă, nici nu infirmă, dar spun că aceste cutii vor fi deschise numai în prezenţa lui Ciurel. Fostul manager al complexului s-a aflat în concediu medical şi, teoretic, ar trebui să revină vineri la serviciu. Deşi iniţial Ciurel a spus la un post de radio că totul este o „invenţie”, joi seara a declarat pentru TV Sud că probabil a primit ceva cadou de la un prieten.

Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia au venit cu clarificări după ce marţi seara o comisie condusă de Radu Angheloiu a spart ușa biroului lui Laurenţiu Ciurel pentru a inventaria bunurile existente, în contextul în care fostul manager a fost notificat să se prezinte la birou pentru a preda gestiunea, dar nu a făcut acest lucru. Ion Rușeț, șef în cadrul companiei, a explicat că documentele și electronicele din acest birou au fost puse în cutii care au fost sigilate și că acestea vor fi deschise numai după ce fostul manager, care s-a aflat în ultimele 3 zile în concediu medical, va reveni la muncă.

Rușeț a spus că nu știe să fie existat aparatură de spionaj în biroul fostului manager al companiei energetice, așa cum se zvonește. "În momentul de față nu sunt în măsură să vă confirm sau să vă infirm dacă a existat aparatură de bruiaj sau aparatură audio-video, așa cum am primit informația din presă. Toată aparatura și bunurile electronice au fost inventariate, sigilate și depuse în cutii speciale, urmând ca pe baza inventarului pe care domnul Laurențiu Ciurel îl deține, și îl avem în evidență, să predea bunurile care le are pe inventar și să-și preia bunurile care le are cu titlu personal", a declarat Ion Rușeț, șef Departament în cadrul CE Oltenia în cadrul unei declarații de presă organizată de companie.  

Cei din administrație au explicat că după ce vor fi deschise aceste cutii cu documente și electronice în prezența fostului manager vor comunica public dacă a existat sau nu în birou aparatură de spionaj.

 Ciurel a lăsat calculatorul pornit şi a plecat în medical

Contactat telefonic de un reporter Pandurul, Laurențiu Ciurel, nu a vrut să dea vreo declarație, însă a dat explicații într-un alt cotidian. Acesta a spus că nu avea aparatură de spionaj în biroul de manager. "Nu am instalat niciodată tehnică de ascultare. Să o arate, dacă au găsit-o. E o invenție pură", a spus acesta. La un post naţional TV a spus chiar și că ia în considerare să acționeze din nou în instanță compania pentru acest scandal în care a fost implicat. Joi seara, la TV Sud, a acceptat că este posibil să fi primit un cadou de la un prieten, fără a fi foarte explicit.

De altfel, cei din companie au explicat și faptul că monitorul și calculatorul din încăpere erau în funcțiune la momentul la care s-a procedat la deschiderea biroului. "Fac precizarea că în timpul desfășurării inventarului, calculatorul, monitorul cu situațiile vânzărilor de energie erau în funcțiune. A trebuit să apelăm la specialiștii noștri din cadrul Departamentului de IT. S-a prezentat o echipă condusă de domnul Rusta care între orele 20 și 22 a scos din funcțiune toată aparatura electronică", a explicat acesta. Surse din companie spun că în situația în care Ciurel nu va veni vineri la serviciu, administrația va sesiza polițiștii pentru a deschide cutiile respective.      

 Cum au dispărut două chei

Ion Rușeț a explicat că Ciurel era singurul care avea cheia de la biroul său și că de aceea a fost nevoie de schimbarea butucului. Două dintre cheile de rezervă au dispărut în condiții suspecte, au explicat cei din administrație. "Există o procedură internă prin care toate birourile au o cheie care se află la titular, o cheie care se află la secretarul asistent și o cheie care se află la compartimentul administrativ ce poate fi folosită în situații de urgență. Întâmplător sau nu, nu a avut cheie nici secretarul asistent, este vorba de doamna Câmpeanu, această cheie, care trebuia să stea la dumneaei, și a declarat că i-a predat-o domnului Ciurel pentru că dumnealui o pierduse pe a dânsului și nu s-a găsit nici la compartimentul administrativ, în locul destinat cheilor pentru situații de urgență. În consecință, am procedat la eliminarea butucului din ușă", a mai spus Rușeț.

 Ciurel, mutat la SDM

Cei din conducerea companiei au mai spus și că, până la încheierea perioadei de preaviz, adică până în 4 martie, Ciurel va avea un birou la sediul Sucursalei Divizia Minieră (SDM), acolo unde director este Daniel Antonie. Reprezentanții complexului au explicat că era nevoie de spațiul folosit de Ciurel la sediul central, pentru conducătorii companiei. "Activitatea presupune și existența unui spațiu care să fie pus la dispoziția directorului general interimar al acestei companii", a explicat Rușeț.

REACŢIE

Liderii liberali de la Gorj au reacționat la aflarea veștii că în biroul lui Ciurel ar fi fost găsită aparatură de spionaj. Aceștia au cerut autorităților să ia măsuri. "Partidul Național Liberal cere în mod oficial prin intermediul presei autorităților din județul Gorj abilitate să se sesizeze, și mă refer în primul rând la Inspectoratul de Poliție Gorj. Sunt convins că și structurile SRI care lucrează în județul Gorj trebuie să ia în serios această problemă pentru că se folosește tehnică de interceptare, de bruiaj, în mod ilegal, într-un birou al statului român, dependent de un minister al României", a spus Tudor Barbu, co-președinte PNL Gorj.  

Vizualizări: 3,130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: