Burse pentru elevii din Târgu Jiu. Câţi bani vor primi

Municipalitatea din Târgu Jiu va acorda şi în acest an burse elevilor cu rezultate bune la învăţătură sau cu posibilităţi materiale reduse. Suma alocată este de 451 mii lei, mai mică comparativ cu anul 2017, când bugetul a fost de 540 mii lei. Vor beneficia de aceste stimulente elevii din învăţământul gimnazial, liceal sau şcoală profesională.

Regulamentul de acordare a burselor a fost aprobat printr-o hotărâre de la sfârşitul lunii mai 2017. În şedinţa Consiliului Local de luni, 26 februarie, a fost aprobată doar perioada pentru care se dau banii, respectiv 2017-2018. Vor fi acordate patru tipuri de burse: de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social. 

Burse de performanţă primesc elevii care au obţinut locurile I, II şi III la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale ori s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei pentru competiţiile internaţionale. Valoarea bursei de performanţă este de 400 lei/an.

Bursele de merit se acordă elevilor care au media cuprinsă între 9,90 şi 10. Bursa este revizuită semestrial şi este în cuantum de 350 lei/an. De burse de studiu beneficiază elevii care provin din familii cu un venit net pe membru de familie pe ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului cel mult egal cu salariul minim brut pe economie. Burse de studiu primesc şi elevii cu media semestrială cuprinsă între 9.50 şi 9.89, caz în care bursele sunt revizuite semestrial. Valoarea bursei de studiu este de 150 lei/semestru. În schimb, bursele de ajutor social se acordă la începutul anului şcolar, cu revizuire semestrială, în funcţie de veniturile nete ale familiei. Valoarea bursei este de 240 lei/an şi se acordă lunar, câte 20 lei, spun reprezentanţii primăriei. Elevii care beneficiază de burse de merit, de studiu şi sociale pot primi şi bursă de performanţă. 

Vizualizări: 1,435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: