Perele jambon, la mare căutare în târgurile din Gorj. Cât este kilogramul!

Perele jambon sau reginele perelor, așa cum le numește cel care le comercializează sunt la mare căutare în județul Gorj. Aduse tocmai din Dâmbovița fructele sunt vândute în târgurile săptămânale, organizate în județul nostru. Dulci și zemoase, perele se vând ca pâinea caldă, mai ales că producătorul dă asigurări că sunt produse bio, fără a fi stropite cu substanțe chimice.

Familia Amzulescu are o livadă de pomi fructiferi în județul Dâmbovița. Este moștenire de familie, iar fructele erau folosite, în special, pentru consumul propriu. Însă, pentru că pomii se dovedesc a fi destul de roditori, hobby-ul de a cultiva pomi fructiferi, a devenit unul care aduce venituri. Și asta pentru că în piețele din Gorj, fructele se vând foarte bine. La mare căutare sunt perele jambon, un soi mai rar, dar foarte gustos.

„Acest soi de pere jambon este unul foarte gustos. Le putem spune că sunt reginele perelor. Fructele sunt dulci și zemoase și nu au pic de chimicale pentru că noi nu stropim pomii. Din aceași producție mănâncă și copiii noștri, drept urmare nu stropim pomii de 10-15 ori pe an, așa cum fac alte persoane. Perele provin dintr-o livadă pe care o avem în județul Dâmbovița și le comercializăm în târgurile din Gorj. Am fost la Stoina, Bibești, Novaci, Peștișani. Se vând foarte bine, iar noi o să continuăm să le aducem pentru că avem cerere din partea clienților”, a afirmat Mihai Amzulescu.

Perele jambon se vând cu 10 lei kilogramul.  

Vizualizări: 2,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: