Mărţişoare pentru o cauză nobilă. Ajută un tânăr bolnav!

Faptă bună de Dragobete! Zeci de elevi de la mai multe şcoli din judeţul Gorj au confecţionat mărţişoare pe care le vor vinde, iar banii strânşi din această acţiune vor fi donaţi lui Robert Negomireanu, un tânăr de 18 ani care îşi pierde din vedere cu fiecare zi. El are nevoie de 27 de mii de dolari să se opereze în Thailanda.

Acţiunea a fost organizată la Muzeul Judeţean Gorj. Zeci de copii au confecţionat mărţişoare din lână, hârtie, cânepă sau aluat din făină. „Am strâns aproximativ o mie de mărţişoare pe care le vom vinde. Au fost elevi şi profesori care au muncit şi nopţi întregi să avem cât mai multe simboluri ale primăverii pe care să le putem vinde. Totul este pentru o cauză nobilă. Îl ajutăm pe Robert, pentru că are nevoie de bani”, a spus Angelica Necşulea, organizatorul acţiunii.

Mărţişoarele au fost expuse în holul Muzeului Judeţean şi vor putea fi cumpărate de acolo. Toţi banii vor ajunge în contul lui Robert. Tânărul are doar 18 ani şi de câţiva ani îşi pierde vederea cu fiecare zi. Cu un ochi mai vede doar 10%, iar cu celălalt 15%. Boala, extrem de rară, ar avea vindecare tocmai peste hotare. În Thailanda, adolescentul s-ar putea opera. Însă este nevoie de bani. De 27 de mii de dolari, bani pe care familia nu îi poate strânge cu propriile forţe. „Fac şi eu mărţişoare pentru Robert. El are nevoie de noi. Am făcut mărţişoare din cânepă, alţi colegi au făcut din cocă cu făină şi sare. Sunt câteva sute numai de la noi. Toate au motive tradiţionale pentru că am vrut să îmbinăm tradiţia cu Dragobetele şi cu această faptă frumoasă”, ne-a spus Maria, unul dintre elevii care au muncit pentru a-l ajuta pe Robert.

DONAŢII

Cei care vor să-l ajute pe Robert pot dona în contul RO59RNCB0569157019630001, deschis la BCR, pe numele Negomireanu Robert Iulian. Orice sumă contează! 

Galerie foto


Vizualizări: 730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: