Cadet pentru o săptămână

Programul „Cadet pentru o zi”, prin intermediul căruia tinerii pot petrece o zi în cazărmi pentru a vedea cum este într-o unitate militară şi astfel să poată decide dacă vor urma o carieră în domeniu, va fi extins de Ministerul Apărării Naţionale la o săptămână.

Ministrul Mihai Fifor a reamintit că în România nu se poate discuta în acest moment despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu.

„Armata României are un program foarte complex de promovare în rândul tinerilor (...). Avem şi programul «Cadet pentru o zi», care începând de anul acesta îl vom extinde şi vom avea «Cadet pentru o săptămână», astfel încât pe bază de voluntariat tinerii să poată să trăiască alături de militarii români, să vadă cum este viaţa într-o unitate militară. Desigur, ne dorim ca prin programele pe care le oferim prin colegiile şi universităţile militare să atragem cât mai mulţi tineri în Armata României, care, cred eu, în momentul de faţă asigură un plan de carieră stabil, asigură educaţie la cel mai înalt nivel. În colegiile noastre, gradul de promovare a Bacalaureatului este de sută la sută”, a spus Fifor, duminică, la Arad.

Vizualizări: 1,606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: