Campioane din Târgu Jiu, premiate în lipsă

Niciuna dintre cele două campioane ale Gorjului nu a putut fi prezentă să ridice premiul alocat de Primăria Târgu Jiu. Municipalitatea a decis să ofere o sumă de bani drept recompensă pentru rezultatele extraordinare pe care sportivele le-au obţinut la competiţiile internaţionale la care au participat în acest an.

Canotoarea Denisa Tîlvescu, dublă campioană europeană la canotaj, primeşte 10 mii de  lei, în timp ce pentru atleta Andreea Pîşcu s-au alocat 7.500 lei în cadrul şedinţei de Consiliu Local de luni. „Banii vor fi viraţi în conturile celor două sportive. Eu le aştept să vină la Primăria Târgu Jiu atunci când le va permite timpul. Sunt plecate în cantonament. Eu, ca primar, sunt mândru că sunt acolo şi au posibilitatea să participe în continuare la competiţiile oficiale”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Denisa Tîlvescu a obţinut două medalii de aur la Campionatul European de la Glasgow, iar atleta Andreea Pîşcu a devenit campioană europeană alături de echipa României în cursa de 10 mii de metri. Sportiva a făcut parte şi din lotul României care a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Alergare Montană din Polonia. „Le aşteptăm la primărie. Poate o să şi facem o şedinţă festivă atunci când vor putea cele două sportive să vină ca să le putem felicita cu toţii, pentru că aceste fete merită”, a completat consilierul Cristian Toader Pasti. (M.M.)

Vizualizări: 833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: