Canapele extensibile ca factor al dezvoltării societății consumeriste

Deși pare greu de crezut, canapeaua extensibilă a schimbat definitiv societatea capitalistă. Unul dintre elementele centrale ale sufrageriei, canapeaua extensibilă, definește o eră a modularității și a ingeniozității. Și pentru că suntem serioși în privința titlului, iată câteva moduri prin care lumea a fost schimbată de către canapele, în special cele extensibile.

 A dus la recalcularea spațiului disponibil din dormitoare și sufragerii

Sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial a dus la multe schimbări în privința consumerismului. Electrocasnicele au cunoscut o creștere fantastică, la fel și comercializarea automobilelor. Toate acestea au avut un element central: imobiliarele.

Generațiile nou formate au avut nevoie, automat, de noi spații de locuit. Marile aglomerări urbane au recurs la locuințe cu un număr limitat de metri pătrați. Pentru că familiile nu erau formate doar din 3 membri, a apărut o mare problemă: nevoia de odihnă pentru mai mulți oameni, într-un spațiu limitat.

Aici intră în joc modesta canapea extensibilă. În decadele care au trecut de la intrarea în casele societăților dezvoltate, canapeaua extensibilă a ajuns să se muleze pe personalitatea celor care o folosesc. Astfel, dacă ești în căutarea unei noi canapele, mai mult ca sigur vei găsi un model care ți se potrivește.

A deschis apetitul pentru explorarea lumii
Nu toată lumea dorește să cumpere bilete de avion și să caute cele mai bune oferte de cazare. Sau să analizeze dotările unui hotel. Așa că o canapea extensibilă a devenit simbolul celor care călătoresc cu rucsacul în spinare.

La prima vedere, ai crede că nu există doritori de străini care să doarmă pe canapeaua lor din sufragerie. Platforma CouchSurfing.com reușește să contrazică scepticii, fiind alegerea de facto a celor care doresc o canapea extensibilă, sau chiar simplă, pentru un somn liniștitor.

Cel mai greu de crezut este că șederea pe canapele extensibile prin CouchSurfing este gratuită. Poate că ar fi timpul să arunci o privire peste următoarea destinație. Sau poate e cazul să arunci o privire pe gama de canapele, că nu se știe când vei găzdui pe cineva.

A pus umărul la dezvoltarea fenomenului „binge watching”

Servicii precum Netflix au schimbat modul în care urmărim serialele. Astfel a luat naștere fenomenul “binge watching” sau urmărirea unui întreg sezon într-un timp cât mai scurt. Episoadele sunt puse la dispoziție simultan (nu săptămânal), iar tot ceea ce rămâne de făcut este ca abonații să se facă pe cât de confortabil posibil în canapele și fotolii. Și să se hidrateze neapărat!

Vizualizări: 957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: