Când s-ar putea face primele angajări la CEO

Complexul Energetic Oltenia ar putea face primele angajări peste o lună. Sorinel Boza, președintele Directoratului companiei, susține că vrea să întinerească forța de muncă și de aceea ar putea coopta în producție tineri care vor absolvi studiile în această vară. I-a transmis asta și ministrului Energiei, Toma Petcu.

Oficialii Complexului Energetic Oltenia se gândesc la angajări chiar după ce au dat afară 1.000 de angajați. Au constatat că activitatea din cariere poate fi blocată din lipsă de personal, mai ales că, în această perioadă, cererea de energie este foarte mare. „Domnul ministru, când a făcut această afirmație, s-a bazat pe prognoza de vânzare a acestui an. Eu voi analiza și o să vedem. Momentan mergem cu șapte grupuri, la maximum de capacitate. Avem un mare hop în următoarea perioadă, pentru că, așa cum bine știți, bugetul a fost aprobat în luna mai și noi când am creionat bugetul de venituri și cheltuieli pentru munca vie, noi am luat în calcul că vom lucra, în cariere, doar în primul și ultimul trimestru la nivel de șapte zile. Acum, din fericire, lucrăm tot la șapte zile. Ne vom pregăti pentru o rectificare de buget pe salarii și partea de muncă vie”, a declarat Boza, potrivit Radio Târgu Jiu.

Tinerii, prima opțiune

Sorinel Boza a mai explicat că i-a transmis ministrului Energiei să mai amâne cu o lună eventualele angajări pentru a putea încadra tineri. „Sper să avem o imagine asupra a ce înseamnă acest sfârșit de an. Prognozele meteo sunt încurajatoare pentru noi pentru următoarele trei luni. Eu aș prefera să mai analizăm o lună. I-am explicat și ministrului și a înțeles. Un alt lucru important este că apar acum absolvenții care termină în perioada următoare. Iar dacă vom face angajări, să încercăm să luăm din absolvenții tineri, absolvenții de școli profesionale, de licee tehnice ori de la Universitatea «Constantin Brâncuși» care are o secție de Energetică”, a mai declarat Sorin Boza.

Vizualizări: 5,606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: