CEO anunţă profit, iar sindicaliştii majorări de salarii

Nu a anunțat bine CE Oltenia că societatea a înregistrat profit de 260 de milioane lei în primele 5 luni ale anului, că liderii de sindicat au și început să ceară drepturi pentru salariați. Unii solicită majorarea lefurilor celor din producție, iar alții speră la o creștere a veniturilor salariaților cu clase mici. Conducerea CE Oltenia a anunțat că deja pregătește o rectificare a bugetului și nu exclude nici varianta unor creșteri de venituri. 

Liderii sindicali din CE Oltenia spun că salariații ar trebui să aibă mai multe beneficii în contextul în care compania înregistrează un profit consistent. „Dacă tot spune că avem un asemenea profit, așteptăm să vedem cum o parte din acest profit o să se regăsească și în buzunarele oamenilor. Profitul este unul foarte bun, dar nu putem să spunem numai faptul că avem un profit extraordinar de mare, că lucrurile merg bine, dar spre oameni să nu se regăsească nimic. Ar trebui să crească veniturile, cel târziu în toamnă să înceapă o creștere a veniturilor salariaților. Se poate umbla la salarii”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), care a explicat că primii care ar trebui să beneficieze de o majorare a veniturilor ar trebui să fie cei care lucrează în producție.     

Și liderii Federației Naționale Mine Energie (FNME) cred că administrația CE Oltenia ar trebui să pluseze la veniturile angajaților, măcar la cei cu clase mici. „Bineînțeles că ar trebui să se regăsească acest profit și la salariați. Speranța mea este acea că se va face rectificare, pentru că una este bugetul aprobat și alte sunt realitățile de acum care vor duce clar la rectificare”, a comentat Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME. 

Ce spune Boza

Şefii CEO susţin că au în vedere o creștere a salariilor, cel puțin la cei cu lefuri mici. „Trebuie să fie clar pentru toată lumea că fondul de salarii rămâne constant. După acesta ne guvernăm și este legea noastră. Măririle de salariu sunt lucruri normale. Am cam crescut veniturile, eu m-aș gândi mai mult la o creștere și la o așezare a salariilor pe un drum bun, la cei cu salariile mici. Dar acestea nu se pot realiza decât cu o rectificare bugetară. Lucrăm, deja gândim o rectificare bugetară pentru că lucrăm 7 zile din 7 în cariere pentru a asigura și funcționarea, dar și stocurile pentru iarnă și efortul acesta va trebui să-l acoperim de undeva”, a declarat Sorinel Boza, managerul CE Oltenia.

Vizualizări: 2,582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: