Când se seamănă sfecla roșie în grădină!

Sfecla roșie este cultivată de mulți gospodari atât pentru rădăcini, cât și pentru frunze. Considerate de mulți oameni un „super-aliment”, sfecla și frunzele ei constituie surse excelente de fibre, antioxidanți, folați, vitamine A și K, mangan, cupru și potasiu.

Sfecla roșie crește bine în aproape orice climă. În zonele mai reci trebuie să plantați sfecla cu aproximativ o lună înainte de ultimul îngheț de primăvară, când temperaturile solului ajung la cel puțin 10°C.  Acest lucru se poate întâmpla in luna martie sau începutul lunii aprilie.

Puteți să plantați o rundă târzie de sfeclă și spre sfârșitul verii din iunie până în septembrie . Sfecla tolerează puțin îngheț și temperaturi aproape de îngheț. 

Deși sfecla preferă să crească la temperaturi mai scăzute, totuși are nevoie de cel puțin 4 ore de soare pentru a se dezvolta.  Sfecla crește cel mai bine în sol bogat, bine drenat și afânat. Alegeți soiuri mai mici, rotunjite de sfeclă dacă solul este greu sau puțin adânc. 

Înmuiați în prealabil semințele pentru a crește ratele de germinare și semănați fiecare sămânță la 2 cm adâncime și la 8 distanta dintre ele. Puteți să plantați semințele la fiecare câteva săptămâni pentru o recoltă continuă.

Galerie foto


Vizualizări: 10,348

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: