Ce trebuie să faceți dacă ați pierdut câinele de Revelion!

Noaptea dintre ani este cea mai stresantă pentru animalele de companie. Din cauza petardelor pe care le aud pocnind animalele se sperie și pot fugi de acasă dacă nu s-au luat măsuri pentru închiderea lor în noaptea de Revelion.

Noaptea de Revelion este una de coșmar pentru animalele terorizate de focurile de artificii și petarde. În fiecare an se pierd numeroși câini, iar unii chiar mor din cauza zgomotului extrem de puternic din noaptea de Revelion.

Există însă mai multe posibilităţi prin care stăpânii îşi pot regăsi animalele.

În cazul în care câinele este microcipat și înregistrat în Registrul de Evidență al Câinlor cu Stăpân (RECS), veţi fi contactat dacă acesta va fi găsit și dus la un adăpost. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că datele dvs. de contact, în special numărul de telefon, înregistrate în RECS, sunt de actualitate.  Dacă nu aveţi câinele microcipat, nu veţi putea fi contactat, prin urmare ar fi recomandat să verificaţi zilnic paginile de facebook ale adăposturilor sau paginile dedicate special animăluțelor pierdute de genul grupului de facebook „M-AM PIERDUT, AJUTA-MA SA AJUNG ACASA”

Specialiștii spun că și în zonele rurale, nu numai în orașe, din cauza zgomotelor puternice, sute de câini fug din curți și aleargă haotic kilometri întregi, fără să se mai poată întoarce acasă.

Riscul e de la o simplă sperietură până la moarte, în funcție de starea de sănătate a animalului respectiv. Animalele crescute în casă pot fi protejate mai ușor dar cele de pe străzi, câinii, pisicile sau păsările, sunt în real pericol în noaptea de Revelion.

rapidă cale, altfel riscă să ajungă la adăpost sau să se piardă. Cei care și-au pierdut câinii trebuie să anunțe autoritățile, să meargă la adăposturile care capturează animale în zona respectivă, iar dacă câinele e microcipat să îl declare pierdut pentru a fi găsit în baza de date.

Galerie foto


Vizualizări: 1,370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: