Câte găini poți să ai în gospodărie la un cocoș!

Cei care cresc păsări de curte în gospodărie trebuie să știe că nu pot păstra prea mulți cocoși între găinile din curte dacă acestea sunt în număr mic. Menținerea echilibrului este cheia pentru a preveni luptele inutile și pentru a îmbunătăți sănătatea păsărilor.

Dacă creșteți prea mulți cocoși, aceștia vor face ravagii, se vor bate între ei și vor stresa găinile. În schimb, când cocoșii sunt puțini, riscați să obțineți ouă sterile, deoarece găinile ar putea să nu aibă șansa de a se împerechea.

Indiferent dacă aveți câteva găini în curte sau le creșteți la scară mai mare, este esențial să creați armonie între găini și cocoși pentru a stimula productivitatea și durabilitatea.

Dacă aveți 10 găini atunci doar un singur cocoș va avea suficient spațiu pentru a se plimba și își va face treaba eficient. Dar dacă introduceți un alt cocoș, luați în considerare extinderea spațiului disponibil dar și a numărul de găini.

Specialiștii recomandă ca, atunci când aveți o rasă de cocoș agresivă, cum ar fi Rhode Island Red , să mențineți un raport cocoș-găini mai scăzut pentru a preveni hărțuirea lor.

Rasele supuse sau docile, precum Wyandottes, pot face față unui raport mai mare și pot avea 10 până la 15 găini pentru un singur cocoș.

Totuși, dacă aveți un cocoș tânăr, începeți cu doar câteva găini și reglați numărul de găini pe măsură ce acesta se maturizează.  Cocoșii mai maturi pot face față unui raport mai mare găină-cocoș.

Vizualizări: 46,288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: