Când trebuie tăiate frunzele narciselor care au produs flori!

Narcisele sunt printre florile de primăvară preferate pentru mulți români, fiind plantate în mai toate zonele țării. Pentru a vă bucura de flori și primăvara următoare trebuie să știți exact când să tăiați narcisele după ce au produs flori.

Tăierea frunzelor nu se face imediat după ofilirea florilor ci trebuie să aveți răbdare să tratați frunzișul, pe măsură ce acesta moare.

Narcisele se înmulțesc în subteran prin diviziunea bulbilor, astfel încât bulgări de narcise din grădina dvs. pot deveni mai mulți în timp.

Îndepărtarea florilor ofilite ale narciselor ajută planta să se concentreze pe înflorirea anului viitor, mai degrabă decât să producă semințe. Așteptați până când floarea de narcisă s-a stins complet înainte de a lua o pereche de foarfece ascuțite pentru a tăia floarea acolo unde se întâlnește cu tulpina.

După ce narcisele au înflorit, frunzele muritoare sunt folosite de plantă ca energie pentru a forma florile de anul viitor. Plantele - atât tulpina florii, cât și frunzele - vor absorbi nutrienții timp de aproximativ patru până la șase săptămâni după ce florile vor muri. Acești nutrienți călătoresc înapoi pe frunze în bulb, reîncărcându-l pentru anul următor. Legarea sau răsucirea frunzelor în orice fel împiedică acea energie să se întoarcă spre bulb.

Așadar, așteptați cel puțin o lună după ce narcisele v-au oferit flori pentru a le oferi șansa de a pregăti florile de anul viitor și de a înmulți bulbii de narcise. Apoi puteți tăia și frunzele și tulpinile florilor de la un centimetru deasupra solului.

Vizualizări: 59,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: