Când va fi gata târgul săptămânal de la Motru

Târgul săptămânal pe care administrația locală de la Motru are în plan să-l realizeze în zona Zăvoi va fi funcțional din vară. Primarul Gigel Jianu spune că pe bugetul din 2017 a prins sumele necesare pentru realizarea acestei investiţii.

Municipalitatea din Motru a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru târgul săptămânal din zona Zăvoi. După realizarea proiectului tehnic, se va trece la realizarea investiţiei. Primarul Gigel Jianu spune că sunt lucrări ușoare, ce se vor încheia destul de repede. „Bineînțeles că se face acest târg. Trebuie să achiziționăm proiectarea, este pe SEAP, sunt convins că va fi adjudecată. Când se va face proiectarea știm exact ce lucrări vor fi și care este cheltuiala. Avem alocați bani, imediat vom face lucrările, iar eu mi-am propus ca cel târziu în luna iulie să finalizăm lucrările. Nu cred că va contesta cineva, sunt sume mai mici”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Autoritățile spun că procedurile sunt întârziate deoarece legea bugetului a apărut abia în martie și licitația nu o puteau organiza fără ca bugetul să fie aprobat. Pentru punerea în funcțiune a târgului, primăria va trebui să realizeze alimentarea cu apă şi energie electrică și să monteze grupuri sanitare ecologice.

În târgul săptămânal nu se vor putea comercializa animale și păsări vii. În schimb, aici vor putea fi vândute produse agroalimentare şi industriale (noi și second-hand). Comercianții și producătorii vor plăti pentru terenul închiriat în cadrul târgului o taxă de 3 lei/mp/zi.

Vizualizări: 4,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: